Zsírfogó aknák forgalmazása, tisztítása

Zsírfogó akna tisztítás

Zsírfogó aknák forgalmazása, telepítése, üzemeltetése.

A zsírleválasztó egy olyan műtárgy, melyben a beáramló szennyvíz lelassul, a zsír felúszik a tetejére és a szilárd iszap a tároló aljára leülepszik. A két réteg közötti víz az elfolyó vezetéken keresztül a gravitációs közcsatorna-hálózatba távozik.

Az érvényben lévő jogszabályok előírják, hogy az éttermek, ill. melegkonyhás vendéglátóhelységek, valamint minden olyan helyen, ahol az élelmiszergyártásból származó technológiai szennyvíz keletkezik, zsírfogó akna beépítése és használata szükséges.

Zsírfogó aknával kapcsolatos tevékenységeink:

  • Aknatelepítés, beüzemelés
  • Zsírfogó akna tisztítása: karbantartási szerződés alapján, meghatározott gyakorisággal vállaljuk az akna magasnyomású tisztítását, zsírtalanítását, átmosását, valamint a befolyó,- és elfolyó vezetékek tisztítását.
  • Zsírfogó aknák származékának elszállítása a kijelölt fogadóhelyre, bizonylattal (EU-szabvány szerint).

A zsírfogók tisztítása

Zsírfogó akna tisztítás
A mai környezet- és vízvédelmi előírások következtében a zsírfogók számos olyan területen elengedhetetlen és előírt berendezések, melyek esetében szükséges a keletkező keményítőket, zsírokat és egyéb szilárd állapotú anyagokat felfogni.

A zsírfogók tisztítása és szakszerű kezelése során meghatározott és szigorú előírásokat szükséges követni, melyek mind munkavédelmi szempontból, mind pedig a környezetvédelem tekintetében kiemelten fontos szerepet töltenek be. A zsírfogó aknák tisztítása során, valamint a kitermelt hulladék kezelése és megsemmisítése során szakszerű segítségre van szükség annak érdekében, hogy a megfelelő, korszerű eszközök felhasználásával, illetve szakértelemmel folyjon a munka, továbbá a rendszer megbízható és zavartalan működése érdekében a tisztítási folyamatokra adott időközönként sort kell keríteni.

A zsírfogók szakszerű tisztításával kapcsolatos egyéb információkért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és tapasztalt kollégáink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

Miért kell tisztítani a zsírfogót?

Zsírfogó akna tisztítás
A konyha a ház egyik legnépszerűbb helyisége, egy népes család minden tagja többször is megfordul itt naponta, ezért érdemes a tisztaságra odafigyelni. Így kiemelt figyelmet kell fordítanunk a zsírfogó tisztítására is!

A környezetszennyezés miatt is szükséges minél gyakrabban a konyhai zsírfogó tisztítását elvégezni. Nagyon fontos erre odafigyelni, hiszen itt a mosdókagylóból, konyhából, kádból származó szennyvizekről van szó, melynek természetbe kerülése jelentős környezeti károkat okozhat.

Minden olyan személynek vagy vállalatnak, aki rendelkezik, ezzel a tartállyal jó, ha ismeri a működését. A zsírleválasztó, zsírfogó egy olyan tartály, ahol a bevezetett szennyvízből az áramlás lassulása miatt kiválik a zsír és az iszap. A könnyebb súlyú zsíros szennyeződések felcsúsznak a víz felszínére, a szilárd iszap pedig leülepszik a szerkezet aljára. Ahhoz, hogy a gép működését a nap minden órájában tökéletesen biztosítani tudja, a tulajdonosnak mindig el kell végezni a kötelező konyhai zsírfogó tisztítást.

Kerülje el a csatornabírságot, emellett figyeljen oda környezetére! Keressen fel minket, ha zsírfogó tisztításra van szüksége!

A zsírfogó tisztításának fontosságáról röviden

Zsírfogó akna tisztítás
Azoknak az embereknek, akik szállodában vagy étteremben dolgoznak, nem lehet ismeretlen a zsírfogó használata, ami elengedhetetlen a higiénikus és könnyed munkavégzés szempontjából. Mivel a berendezés nevéből értelemszerűen következik, hogy igencsak ki van téve a sűrű zsíros, folyékony anyagoknak, bizonyos időközönként elengedhetetlen a zsírfogó tisztítása.

A zsírfogók tisztításának gyakoriságát főként a leengedett szennyvíz mennyisége határozza meg, vagyis, ha jobban használatba van véve a berendezés, a biztonság kedvéért akár havonta is megtörténhet a tisztítása. A leengedett szennyvízmennyiségen kívül a zsírfogók takarításának rendszerességét befolyásolhatja még a tartály mérete is, de nagy általánosságban a szakemberek a negyedévenkénti karbantartást ajánlják, így nemcsak a higiénikus körülmények teremthetők meg, hanem a berendezés élettartama is meghosszabbítható.

Ne feledkezzen meg Ön sem szállodájában vagy éttermében a zsírfogók tisztításáról! Szolgáltatásunk igénybevételéhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!