Dugulás elhárítás, spirálos és beltéri magasnyomású csőtisztítás, zsírtalanítás

duguláselhárítás

Sajnos minden csővezetékben előfordulhat dugulás, régi és új rendszerekben egyaránt.

Cégünk magas színvonalon, a legmodernebb berendezésekkel és szakértő kollégákkal végzi el a duguláselhárítást.

A beltéri dugulás elhárításoknál kétféle módszert alkalmazunk:

  • Gépi spirálos dugulás elhárítás – WC-k, padlóösszefolyók, mosdók, mosogatók esetében.
  • Beltéri magasnyomású tisztítás, melyet egy kis átmérőjű, flexibilis csővezetékkel felszerelt tisztító berendezéssel végzünk. Főként konyhai rendszerekben használjuk, mivel a csővezeték falára letapadt zsír-olaj lerakódásokat el tudja távolítani.

A dugulás elhárítási munkafolyamatokat a költséghatékonyság érdekében Veszprém megyében és 50 km-es vonzáskörzetében vállaljuk.

duguláselhárítás

A dugulás a múlté!

duguláselhárításNem folyik le a mosogató víz? Zuhanyzás közben elönti a víz a fürdőszoba padlóját? Ugye Önt is érte már hasonló kellemetlen élmény?

Igen, a dugulás bosszantó jelenségéről van szó. Ilyenkor nem kell, hogy kizökkenjen a napi rutinjából és állandóan a felmosóért szaladjon. Kezelje gyorsan, hatékonyan a dugulást és hívjon minket!

Csapatunk széleskörű szolgáltatást nyújt a vízvezeték szerelés területén, ebbe természetesen beletartozik a dugulás elhárítás is. Vállajuk az eldugult vízvezetékek gyors és hatékony kezelését, Önnek pedig újra visszazökken az élete a régi kerékvágásba. Megbízhatóan és hatékonyan dolgozunk, felkészült csapatunk lokalizálja a dugulás helyét és a legkorszerűbb eszközökkel azonnal meg is szünteti a probléma forrását. Nemcsak a csaptunk hozzáértő, de a legkorszerűbb eszközökkel is dolgozunk. Keressen minket bizalommal, munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére!

Nem kell elviselnie a dugulással járó kellemetlenségeket, csak keressen minket és mi azonnal segítünk Önnek!

Csőtisztítással a kristálytiszta vízért

duguláselhárításAz ivóvíz hálózataiban egy idő után kiválások és lerakódások keletkeznek, ami jelentős mértékben rontja az ivóvíz minőségét, ez másodlagos biológiai szennyezettséghez és akár a vízellátás elakadásához vezethet. Így rendkívül fontos feladat a csőtisztítás, hogy ezek a szennyeződések leváljanak a cső faláról.

A csőtisztítás módszerei közé sorolható a mechanikus tisztítás, vegyszeres eljárások és a nagynyomású hidraulikus eljárások. Utóbbi két módszer a nagyobb hálózatok tisztítására sajnos nem válik be. A vegyszeres eljárás a környezetre káros hatást gyakorol, a nagynyomású hidraulikus tisztítás pedig rövid szakaszoknál alkalmazható, így az ivóvíz hálózatoknál még nem terjedt el.

A legalkalmasabb eljárás a mechanikus csőtisztítás. Ez a módszer lekaparással, marással és dörzsöléssel történik. A mechanikus eljárás az alapján csoportosítható, hogy milyen módon történik a tisztítóelem mozgatása. Kivitelezhető forgatott tisztító eszközzel, vontatott tisztító eszközzel és hidraulikus úton mozgatott tisztító eszköz segítségével. A mechanikus csőtisztítás után az utolsó lépés a fertőtlenítés. A csőtisztítás sikerességét a kémiai, bakteriológiai, biológiai vizsgálatokkal lehet felmérni.

Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásainkat, keresse fel bátran kollégáinkat!

Milyen eszközeink vannak a csőtisztításhoz dugulás esetén?

duguláselhárítás

Ha a dugulás kellemetlen jelenségével kell szembesülnünk otthonunkban, szerencsére több lehetőségünk falbontás nélkül is megszüntetni a problémát. Víznyomással vagy spirálos tisztítással vehetjük fel a harcot a szennyeződésekkel.

Víznyomásos csőtisztítás:

Általában a zsír és iszap okozta dugulás megszüntethető vele. Megfelelő nyomású és vízhozamú tisztítógép szükséges hozzá.

Spirálos csőtisztítás:

Alkalmas a szilárd szennyeződések eltávolítására. A gép feje cserélhető, így mindig kiválaszthatjuk hozzá a legjobb célszerszámot. Létezik normál szekcionált és erősített szekcionált változat, valamint normál és erősített dobspirál. Az erősített spirálban egy műanyag vagy acél szál erősíti belülről a spirált, aminek köszönhetően az rendkívül merevvé válik.

Ha gyakran tapasztal dugulást, érdemes a csatornakamerázást választani, melyben szívesen állunk rendelkezésére. Keressen minket bizalommal, ha csőtisztításra, vagy csatornatisztításra van szüksége,nagy tapasztalattal rendelkezdő munkatársaink precíz munkával megszüntetik a dugulást!

Teendők dugulás elhárítás előtt

duguláselhárításA dugulás elhárításon belül különböző szolgáltatásokkal találkozhat, ha szakemberhez fordul. Ám mindenki dolgát megkönnyíti, és gyorsítja a munkafolyamatot, ha, mielőtt segítséget kér, és duguláselhárító szakemberekhez fordul a következőket teszi:

Először is érdemes tisztázni, hogy a probléma melyik épületben, helyiségben jött létre, illetve hogy beltéren, vagy kültéren.

Másodszor is, a dugulás fennállásának a pontos helyét is érdemes feltárni, amennyiben ez lehetséges, azaz, hogy milyen csőszakaszt érint a probléma: alapvezeték, vagy szakaszvezeték.

A dugulás tárgyáról is információt kell szerezni, hogy hol dugult el pontosan a helyiségen belül: mosogató, wc, mosdó, kád vagy zuhanytálca.

A csőátmérőről is érdemes tudakozódni, és hogy vélhetően mitől dugulhatott el a csővezeték, és mennyi ideje áll fenn a dugulásos probléma, valamint próbálkozott-e már lefolyó tisztító folyadékokkal vagy más módszerrel.

A dugulás elhárítás munkafolyamata akkor lesz hatékony és gyorsabb lefolyású, ha ezeket a kérdéseket nagyjából meg tudja válaszolni, hiszen szakembereink a megfelelő szerelésekkel dolgoznak a probléma megoldásán, és információival hozzájárulhat a gyorsabb és pontosabb munkavégzéshez.

Vegye igénybe a dugulás elhárítást profi szakembereink segítségével!

Kezdje a jó időt csatornái ellenőrzésével!

duguláselhárításAhogy beköszönt a tavasz, elérkezik az ideje, hogy ellenőriztessük csatornahálózatunk állapotát, nem tett-e benne kárt a téli hideg, szélsőséges időjárás.
Habár a szennyvízcsatornákat igen strapabíró anyagból készítik, idővel ezek is elöregedhetnek. Egy ellenőrzéssel, illetve csatornatisztítással olyan kellemetlen problémáknak veheti elejét, mint például csőtörés vagy dugulás. Akad néhány jel, melyekre, ha odafigyelünk, még megakadályozhatjuk a hirtelen bekövetkező dugulást.

A dugulás intő jelei:

Csatornaszag: Ilyenkor a csatornarendszer belső falára rakódnak le a különböző szennyeződések, illetve vegyi anyagok, tényleges dugulást még nem idéznek elő, csak szűkül a lefolyó. Ez nem csak kellemetlen szaggal jár, hanem fertőzésveszéllyel is.

Lassan folyik el a víz: Ha azt vesszük észre, hogy a víz nagyon lassan távozik, legyen szó mosdóról, mosogatóról vagy a WC lefolyójáról, egyáltalán ne vegyük félvállról. Sőt, ha a víz bugyborékolva is távozik, akkor már komoly gondban vagyunk.

Ha Ön is észlelt már hasonló jeleket, vagy egyáltalán nem is akar találkozni ezekkel, forduljon hozzánk bizalommal, és ne csak akkor, amikor már probléma van, hanem a megelőzés érdekében is! Csatornatisztítással, csatornavizsgálattal kapcsolatban bátran forduljon hozzánk!

Néhány hasznos tipp, hogyan tisztítsuk a lefolyót házilag

duguláselhárításSajnos az ételmaradékok és a mindennap használt készítmények, a mosogatószerek, tusfürdők nehezíthetik a lefolyó tökéletes átjárhatóságát, így időről-időre szükségünk lehet csőtisztításra.

Dugulás esetén a legegyszerűbb megoldás lefolyótisztító folyadékot használni, ám a sokat hirdetett szerek gyakran nem olyan hatásosak, mint amilyennek mutatják őket.

A hatékony csőtisztítás érdekében érdemes bóraxszal és forró vízzel próbálkozni először. Helyezzen egy tölcsért a lefolyóba, majd öntsön bele fél pohár bóraxot és két pohár forrásban lévő vizet. 15-20 perc várakozás után öblítse le folyóvízzel. Ha nem érte el a kellő hatást, érdemes ismételni a műveletet.

Az ecet nem csak a vízkővel szemben hatékony, szódabikarbónával keverve az egyik legjobb természetes lefolyótisztító, amely a makacsabb dugulások esetén is segíthet. Kíméli a csővezetékeket és költséghatékony megoldás is. Öntsön a lefolyóba fél pohárnyi szódabikarbónát, majd közvetlenül utána egy egész pohár ecetet.

A házi praktikák sok esetben nem jelentenek megoldást, ilyenkor célszerű szakértő segítséget kérni a csőtisztításhoz! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mielőtt szakembert hívna!

duguláselhárításTalán az Ön számára is ismerős lehet a legváratlanabb időben jelentkező dugulás, éppen amikor minden zárva, vendégek jönnek, és még sorolhatnánk. A csőtisztítás megoldást jelent, de lássuk, mit tehetünk azért, hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket!

A konyhai lefolyó dugulását az ételmaradékok, kávézacc és a csőre tapadó, felgyülemlő zsiradékok okozzák. Ezek nagy részét mosogatóba helyezhető szűrővel felfoghatjuk.

A fürdőszobákban a felgyülemlő hajszálakra, szappanmaradékokra szintén megoldás a szűrő.

A toalett lefolyóval pedig körültekintően kell bánni, hiszen a cső méretétől függően ügyelni kell arra, hogy mit húzunk le. Háztartási törlőkendőt, zsíros ételmaradékot, hajszálakat, macska almot és egészségügyi kellékeket tilos a WC-be dobni.

Sajnos a körültekintő használat és megelőzés mellett is előfordulhat dugulás, bár sokkal ritkábban. A tusfürdő lerakódásokat, vízkövet és minden olyan oldott zsiradékot, szennyeződést, amit a szűrők nem képesek felfogni, inkább bízzon szakemberre. Nem érdemes mindenféle házi szerekkel kísérletezni csőtisztítás terén, a vegyi anyagok egészségre ártalmas mérgező anyagokat szabadíthatnak fel.

Ha már megvan a baj, hívjon minket bizalommal, szakembereink átveszik Öntől a csőtisztítás terhét!