Csatornatisztítás – Woma

Csatornatisztítás

Szennyvíz,- (kommunális) és csapadékcsatornák tisztítása

Cégünk Nyugat-Magyarország területén vállalja cégek, önkormányzatok szennyvíz,- és csapadékcsatorna hálózatainak tisztítását professzionális csatornamosó berendezésekkel. Amennyiben a tisztelt megrendelő kéri, előzetes helyszíni felmérést biztosítunk. A körzetbejárás során felmérhető a csővezetékek állapota, a szennyezettség foka, átmérője. Ennek ismeretében és a költséghatékonyság figyelembevételével ajánljuk a megfelelő tisztító berendezést.

  • A csatornatisztítást 100-300 mm-es átmérőig Renault Master csatornatisztító berendezéssel végezzük, 130 bar nyomással.
  • 100-1000 mm-es átmérőig IFA Woma terepes gépjárművel, 160 bar nyomással.
  • Igény esetén – a szennyezettség mértékének ismeretében – a csatornatisztításhoz szippantó gépjárművet is biztosítunk.
  • Szükség esetén a csatornákba benőtt hajszálgyökérzetet is el tudjuk távolítani speciális tisztítófejjel. A fej forgómozgást végez, amely letépi a gyökérzetet. A folyamatot csatornavizsgáló kamera felügyeli a hatékony munkavégzés végett.

Vállaljuk továbbá:

  • lapos tetők csapadékvíz elvezetőinek tisztítását, dugulás elhárítását
  • nyílt árkok és átereszek tisztítását gépi, ill. kézi erővel földmunkával, elszállítással.
Csatornatisztítás
Csatornatisztítás

Mielőtt csatornatisztításba fognánk

Csatornatisztítás
A csatornákat mesterségesen létesítették a szennyvíz, a belvíz és az üzemi víz elvezetésének céljából. De miért is fontosak számunkra a csatornák? Nézzünk pár tényezőt, amit jó, ha tudunk a csatornatisztítás elvégzése előtt:

A csatornázás fontos része a vízgazdálkodásnak, hiszen a felszín feletti és alatti vizeket is tisztán kell tartani, főleg ha ivóvíz ellátásról van szó.

Közegészségügyi, valamint műszaki szempontból az a legjobb megoldás, ha a vízellátást és a szennyvízcsatornázást szimultán visszük véghez. Ennek neve egyesített rendszer,

Az egyesített rendszerről bővebben:

A szennyvizet egy rendszerű csatornahálózatba, az ipari és a házi bekötő csatornán, illetve azon a bekötőcsatornán vezetik le, mely a vízelnyelő aknához csatlakozik.

A szennyvíz a főgyűjtőcsatornába folyik le, mellék-gyűjtőcsatornákon keresztül, melyeknek különböző az átmérője és az esése.

Régen innen szabadon engedték, a nyílt vizekbe, ma már viszont hozzáértő szakemberek végzik ezt a munkát, fizikai, biológiai és kémiai csatornatisztítás képében.

Amennyiben szüksége van magas színvonalú csatornatisztítás elvégzésére, forduljon hozzánk!

A womázásról bővebben

Csatornatisztítás
Tudja Ön mi az a womázás? És ha úgy kérdezzük, hogy hallot- e már csatornatisztításról? Ugye, hogy így már mindjárt más?

A womázás tulajdonképpen nem más, mint a duguláselhárítás területén alkalmazott csatornatisztítási módszer, azon belül is magasnyomású eljárásról van szó. Az eljárás lényege, hogy egy magasnyomású tömlő segítségével 100 bar feletti üzemi nyomással rendelkező vízsugár jut az eldugult csatornába és ott megszünteti a dugulást.

A womázáshoz használatos tömlőre különböző fejegységek szerelhetők, melyek az aktuális igényeknek megfelelően cserélgethetők. A womázás ugyan nem ajánlott beltéri használatra, mert a magasnyomású tömlőt nagy helyigénnyel rendelkező benzin vagy diesel meghajtású berendezések működtetik, azonban minden más esetben ezt a megoldást ajánljuk azok számára, akik már feladták annak reményét, hogy valaha is megbirkóznak a makacs dugulással.

A womázás további előnye, hogy használata során nem kell környezetre káros vegyszereket alkalmazni, ráadásul még az elöregedett csövekben sem okoz maradandó károkat.

Makacs dugulás esetén forduljon hozzánk és válassza a womázást!

Mikor válik szükségessé a csatornatisztítás?

Csatornatisztítás
A csatornahálózatok, szennyvízcsatornák, valamint esővíz elvezető csatornák különösen nagy megterhelésnek vannak kitéve, melyek rendszeres karbantartásáról gondoskodni kell, hiszen ellenkező esetben súlyos és kellemetlen következményekkel járhatnak.

Csatornatisztítás szükségessé válik, amennyiben:

A csapadékelvezető rendszerek, lefolyók, aknák, stb. a bemosódó sár, törmelék, sóder, iszap, falevelek és gyökerek következtében eltömődnek.
A cső esetleg megsüllyed.
A közmű csatorna még nincs bekötve és a szennyvíztartály szintje túllépi a maximumot ezzel dugulást eredményezve.
Egyéb indokolt eset alakul ki.

A csatornatisztítás során az indokolt területeken a cső teljes keresztmetszetében történik a tisztítás, ezáltal a probléma maximásan megszüntethető.

Amennyiben megbízható, megfelelő felszereléssel és tapasztalattal rendelkező szakemberekre van szüksége, keressen minket bizalommal és minden ügyfelünknek maximálisan állunk rendelkezésére, ha szükségessé vált a csatornatisztítás!

További információkért forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

A woma szerepe a duguláselhárításban

Sokaknak okoz időről-időre bosszúságot, ám a legtöbben el sem tudják képzelni, hogyan is működik szakszerűen a duguláselhárítás vagy egy csatorna tisztítása. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, mi is az a woma és mi a szerepe.

A woma tökéletes segítséget nyújt a duguláselhárítás területén. Két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik csupán pár órán át működik, lemoshatjuk vele az autónkat, esetleg ideiglenesen el is háríthatjuk vele a dugulást, de a víznyomás nem túl erőteljes ezekben a készülékekben, mert a motor csak egyfázisú. Ha valaki igazán jó segítségre számít, akkor célszerű diesel robbanómotoros vagy benzines womát alkalmazni, ezeknek már kielégítő a nyomása, és bármilyen akadállyal megbirkóznak.

Cégünket szakemberei gyorsan és szakszerűen dolgoznak, hogy ügyfeleinket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje. Profi csapatunk Önnek is segít orvosolni a dugulás okozta problémákat, forduljon hozzánk bizalommal, szakértő munkatársaink készséggel segítenek Önnek!

Csatornatisztítás és a természeti károk

Az elmúlt években jól megfigyelhető időjárási változások következtek be hazánkban, amelyek gyakran szélsőséges körülményei sok esetben vezethetnek természeti károkhoz, valamint ennek következtében a lakóépületek és közterületi építmények is gyakori karbantartásra szorulnak.

A különféle vízelvezető rendszerek alapvető felszerelései az épületeknek, valamint a közterületeknek egyaránt, melyek tisztántartása kiemelten fontos szerepet tölt be a zavartalan működés érdekében.

A manapság szélsőséges körülmények között, nagy mennyiségben lezúduló csapadék elvezetésére szolgáló ereszcsatornák és vízelvezető árkok gyakran károsodhatnak, valamint eldugulhatnak a természeti elemeknek köszönhetően, például falevelek, letört ágak, bemosott törmelékek. A csatornatisztítás minden szempontból kielégítően praktikus és szükséges munkálat, melyet rendszeresen elvégezve a vízelvezető rendszerek hosszú távú, precíz és rendeltetésszerű megoldást nyújthatnak.

Ereszcsatornák, vízelvezető árkok és egyéb csatornák tisztításával kapcsolatos szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Mikor van szükség a csőtisztítás elvégzésére?

Csatornatisztítás
A dugulás makacs dolog, melynek elhanyagolása súlyos következményekkel járhat, ezt pedig nem csak otthonunk, de a pénztárcánk bánhatja, hiszen ilyenkor cserére, javításra szorul, szerelőt kell hívnunk, és a többi.

Amikor már nem megy le a víz a lefolyón, az egyértelműen a dugulás végső fázisa, de ha jobban figyelünk, korábban is felismerhetjük a helyzetet. A folyamatosan fennálló kellemetlen szag sem biztos, hogy a csatornából érkezik, hanem a csövek oldalában megtapadt zsír, lerakódások is okozhatják, melyek szintén duguláshoz vezethetnek és ráadásul fertőzésveszélyt is hordoznak. Intő jel az is, ha már akadozva folyik le a víz, ekkor a lerakódás a csövekben már olyan mértékű, hogy csökkenti a cső keresztmetszetét, akadályozva ezzel a víz zavartalan útját. Végül a bugyogó hang és a feltörő szennyvíz is egyértelműen a dugulásra utaló jel.

Ismerjük fel időben az egyértelmű jeleket, vagy ha nem vagyunk biztosak, hívjunk szakembert, ám ha mégis megtörténik a baj, kénytelenek vagyunk igénybe venni a csőtisztítás szolgáltatását.

Hívjon minket, megoldjuk a tisztítást!

Ne feledkezzen meg a csatornatisztításáról!

Csatornatisztítás A csatornatisztítás jelentősége nem elhanyagolható, hiszen számos kellemetlenséget okoz, ha nem fordítunk rá kellő figyelmet, hiszen a komoly igénybevételnek köszönhetően a csatorna akár meg is rongálódhat, amelynek javítása, valljuk be őszintén, nem olcsó mulatság.

Vegyük is sorra, hogy milyen szennyeződésektől szabadulhatunk meg a csatornatisztás segítségével.

A szennyeződések között többféle típust megkülönböztetünk. Beszélhetünk úszó és lebegő szennyeződésekről, amelyeknek tisztítása könnyebben megvalósítható, akár még egyszerűbb zsírfogóval is. A biológiailag bontható szerves szennyezőanyagok rendkívül sok kellemetlenséget okozhatnak, mivel gyakran bűzt árasztanak és akár mérgezőek is lehetnek. Gyakori problémát okozhatnak továbbá a növényi eredetű szennyeződések, melyeknek egyik hátrányuk, hogy gyorsan elszaporodhatnak. A csatornákban könnyedén megtalálhatjuk még a különféle toxikus anyagokat és kórokozókat is, amelyek nagymértékben gátolják a szennyvíz tisztítását.

Fordítson Ön is nagy figyelmet a csatornatisztításra, és bátran keressen minket! Tapasztalt munkatársaink szakszerűen, maradéktalanul elvégzik a csatornatisztítással járó munkálatokat. Bátran lépjen velünk kapcsolatba!

Hogyan akadályozza meg a kellemetlen szagot lefolyójában?

Csatornatisztítás
Ha az ember kellemetlen szagot érez a konyhában, fürdőszobában vagy más hasonló helyiségben, értelemszerűen arra gondolhat, hogy valami elakadt a lefolyóban, esetleg koszos, penészes és ez okozza a bosszúságot.

Azonban vannak esetek, amikor nem a fent említett problémák eredményezik a kellemetlenségeket. A lefolyóból, WC-ből és más csőrendszerekből a szennyvíz a csatornarendszerbe kerül. Előfordulhat, hogy a csatornatisztítás rendszertelenségéből kifolyólag a szennyvíz és annak maradványa felhalmozódik a csatornában, lerakódik és a csőrendszeren keresztül visszaáramlik a kellemetlen szag. Súlyosabb esetekben akár a szennyvíz is visszautat találhat lefolyónkon keresztül. Rendszeres csatornatisztítással természetesen mindez megelőzhető!

Ha tehát Ön is hasonló problémával szembesül, és a duguláselhárítás nem oldja meg a problémát, mindenképpen forduljon szakemberhez és végeztessen csatornatisztítást! Tanácsadásért és részletekért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

Őszi esőzések, eldugult csatornák? Segítünk!

Csatornatisztítás
A lakáson belül kialakult dugulás nagyon bosszantó tud lenni, elhárítása pedig azonnali cselekvést tesz szükségessé. Azonban a kültéri dugulás megoldása is ugyanolyan létező probléma, amit fontos szintén gyorsan kezelni.

Az esőelvezető rendszerek hibátlan működése különösen az őszi, téli időszakban fontos, hiszen egy problémás csatorna sok kellemetlenséget okozhat. Érdemes már időben felmérni a csövek állapotát vagy a végére járni a korábban tapasztalt rendellenességeknek. Az esővíz elvezető csatorna dugulásának több oka is lehet. Az egyik a rosszul kiépített rendszer. Ennek köszönhetően a kertből, utcáról a csatornába mosódó sóder, föld, sár vagy por könnyen dugulást okozhat. Ezért érdemes figyelni arra, hogy rendszeresen ellenőrizzük és tisztítsuk a fedőrácsokat, illetve a víz szintjét, ha kell, hívjunk szakembert. Magasnyomású womázással elhárítható a dugulás.

A rossz nyomvonalra kiépített csatornarendszerekre ráfonódhat a környező fák gyökérzete is, ami átszövi a csövek keresztmetszetét és megköti a szennyeződéseket. Eltávolításához speciális eszközökre van szükség.

Hívjon minket bizalommal, mi gondoskodunk a szakszerű csatornatisztításról még a nagyobb esőzések beállta előtt!

Mikor szükséges a womázás?

Csatornatisztítás
A womázás nem más, mint egy speciális csatornatisztítási módszer, amely igen nagy hatékonysággal képes megszüntetni a dugulásokat. Azonban nem kell meglepődni, ha a kiérkező szakember nem ezt a lehetőséget választja elsőre, hiszen a hagyományos spirállal is jó eredményeket lehet elérni.

De akkor mikor várható, hogy womázás a megoldás kulcsa?

Elsősorban akkor, ha kifejezetten erőteljes a dugulás. Minél rosszabb a helyzet, annál valószínűbb, hogy a womázás kerül majd előtérbe, hiszen a nagy teljesítménynek és a direkt erre a célra kifejlesztett konstrukciónak köszönhetően effektív segítséget képes nyújtani ott, ahol nagy a baj. Mivel a duguláselhárítás során fontos, hogy minél alaposabb legyen a tisztítás, így elkerülve az újabb dugulást, ezért a makacs lerakódásokhoz ideális lehetőség a womázás.

Ha Ön is dugulással küzd otthonában, intézményében, akkor házi praktikák helyett forduljon hozzánk bizalommal – szakembereink a segítségére lesznek, hogy hamar elfelejthesse a problémát! Várjuk hívását!

Csatornatisztítás éttermek számára!

Csatornatisztítás
A dugulásnak nincs meg az ideális ideje, hiszen sosem jön jókor az, ha a lefolyó nem folyik le, mert a csatornában összegyűlt a szennyeződés. Az eldugult lefolyó eredménye az, hogy hátráltatja a munkát, megáll az élet, és nem lehet haladni a feladatokkal. Ez különösen zavaró lehet, ha egy vendéglátással foglalkozó vállalkozással történik.

Forduljon cégünkhöz bizalommal, amikor csatornatisztításra van szükség! Bármikor kereshet bennünket, ha dugulást észlel az étterem konyháján, vagy egyéb helyiségeiben; mi a lehetőségekhez mérten gyorsan megkezdjük a probléma elhárítását. A legmodernebb technológia áll a rendelkezésünkre, és a leghatékonyabb gépeket használjuk annak érdekében, hogy minden helyszínt úgy hagyjunk el, hogy sikerült elhárítani a dugulást. A csatornatisztítást womával végezzük, ami egy magasnyomású tömlő, ebből érkezik az az erős vízsugár, ami szó szerint elsöpri a legmakacsabb dugulást is.

Ha biztosra szeretne menni, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, és hívjon minket csatornatisztításhoz bizalommal!