A zsírfogó tisztítása elengedhetetlen a berendezés problémamentes működéséhez. Ne várja meg, amíg eldugul a rendszer, bízza ránk a feladatot rendszeresen! 

Az éttermek, vágóhidak, húsfeldolgozó üzemek működésének természetes velejárója, hogy a szennyvíz nem átlagosan szennyezett, hanem nagy mennyiségű zsírt, olajat és kisebb-nagyobb darabokat tartalmaz. Ez sajnos könnyen eldugítja a lefolyót, mert a zsír egy nehezen eltávolítható bevonatot képez a csövek belső falán, és fokozatosan egyre szűkebbé és szűkebbé teszi őket, egészen addig, amíg már teljesen átjárhatatlanná válnak. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük, zsírfogó aknára van szükség

A zsírfogó akna egy olyan berendezés, amiben ezek a problémás szennyező anyagok össze tudnak gyűlni, így nem okoznak kárt a csatornarendszerben. Az akna gravitációs elven működik. Ahogy a szennyvíz a nagyobb átmérőjű tartályba érkezik, lelassul és a benne található szilárd részecskék leülepednek. Az olaj és a zsír a könnyebb fajsúly miatt a víz tetején úszik, majd a már jelentősen tisztább szennyvíz a zsírzáró merülőfal alá bukik és a csatornába távozik. 

A zsírfogó akna alján az üledék folyamatosan vastagodik, ezért feltétlenül szükség van rendszeres tisztításra. Hogy erre milyen időközönként kell sort keríteni, az nagyban függ a szennyvíz minőségétől és mennyiségétől.

Egy forgalmas étteremben vagy húsfeldolgozóban például akár hetente is szükségessé válhat. Fontos tudni, hogy a zsírfogó tisztítás elhanyagolása a berendezés dugulását okozza, és súlyos pénzbüntetést vonhat maga után

A zsírfogó tisztítását szakember végzi a megfelelő védőeszközök használatával. A begyűjtött üledék szállításához és leadásához hatósági engedély szükséges, hiszen erősen fertőzésveszélyes, környezetkárosító anyagról van szó. 

Amennyiben zsírfogó aknák forgalmazásával vagy tisztításával foglalkozó céget keres, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére!